Coaching en Paardencoaching

 

In het leven ontstaan bepaalde patronen. Patronen hebben we allemaal; manieren waarop we dingen fijn vinden of niet fijn vinden, maar het gek genoeg toch telkens zo blijven doen. Het kan zijn dat patronen je in de weg gaan staan bij het doen wat je echt zou willen doen.

Ook overtuigingen helpen ons niet altijd bij het nastreven van wat we echt willen. Een overtuiging is een gedachte die je zo vaak gedacht hebt, dat je denkt dat die gedachte waar is. Dus kom er dan maar eens achter dat die gedachte je niet helpt.

In een coachsessie gaan we op zoek naar patronen en overtuigingen, naar gedachtes en gevoelens. Kwaliteiten krijgen aandacht en kracht zal ontstaan.
De inzet van mijn paarden kan hierbij een krachtige aanvulling zijn.
Paardencoaching is een zeer effectieve, ervaringsgerichte methode.
De paarden helpen je om sneller bij de kern te komen. Ze bieden je inzicht in jouw non-verbale communicatie; hierdoor helpen ze je om jezelf beter te leren kennen. Ook bieden ze steun en warmte. Zij hebben geen oordeel en zij leven in het nu.

Wij mensen kunnen hier veel van leren, want wat is er belangrijker dan het nu.
Mensen zijn geneigd zich zorgen te maken of in te zitten over dat wat al geweest is of over wat nog gaat komen.
Door te leren meer in het moment te leven, kun je leren je gedachtes rustiger te maken.
Om te genieten is een bepaalde rust nodig. Rust die helpt om met aandacht in het moment te zijn en die je helpt tijd te nemen om even stil te staan.
Rust en ontspanning in het leven is belangrijk om je goed te voelen. Dan pas kun je zien en ervaren wat echt belangrijk voor je is. Dan kun je keuzes maken die kloppen met je gevoel.

Loading images...