Dier, mens en ik

 

Het allerliefste heb ik de hele dag dieren om me heen. Dieren zijn prettig om naar te kijken. Ook is het leuk om ze te leren kennen en hun gedrag is even leerzaam als de wijsheid die zij hebben om voor zichzelf te zorgen. Ze maken mij rustig en wanneer echt contact mogelijk is, is dit voor mij een fijn moment. Het kijken en luisteren naar dieren is voor mij rustgevend.

Ook heb ik graag mensen om mij heen. Vanaf mijn zeventiende jaar ben ik werkzaam  in de Geestelijke Gezondheid Zorg. Het werken met mensen heb ik altijd als bijzonder leerzaam ervaren. Iedereen is anders, maar het is voor iedereen een kunst om zichzelf te leren kennen.
Er zijn zoveel verschillende mensen met verschillende manieren en iedereen heeft iets te vertellen.
Ik vind het belangrijk dat eenieder zich geaccepteerd voelt en zichzelf goed leert kennen. Iedereen is even belangrijk.

Jezelf of de ander veroordelen brengt je niks, het kost alleen maar heel veel energie.

Ik ben Marianne Ruiterkamp, 38 jaar. Paardencoach, coach en persoonlijk ambulant begeleider Ik ga naast je staan en ben oprecht geïnteresseerd. Mensen ervaren mij als open-minded, zonder oordeel. Ik ben in staat je een spiegel voor te houden en samen met jou te zoeken naar wat jij echt wilt, waar jij je fijn bij voelt.

Ik heb de afgelopen jaren geleerd om goed naar mijn eigen gevoelens te luisteren. Zij hebben een functie. Waar ik voorheen mijn gevoelens negeerde of zelfs niet eens voelde, vind ik het nu wonderbaarlijk wat je leert over jezelf als je ernaar durft te kijken. Wees nieuwsgierig naar jezelf en leer over jezelf!

Gevoelens zijn lang niet altijd fijn, maar zij zijn er niet voor niets.

Binnen mijn werk in de GGZ heb ik verschillende cursussen gevolgd die gericht waren op persoonlijke ontwikkeling. Tevens ben ik gecertificeerd paardencoach. Ik ben geschoold in verschillende methodieken, waardoor ik tijdens de coaching goed in staat ben in te zetten wat nodig is om persoonlijke groei in gang te zetten.

Met de juiste aandacht kunnen mensen en dieren elkaar helpen.

Loading images...